Alomfertőtlenítés hatékonyan, nedves alom problémák megelőzése

Alomfertőtlenítés hatékonyan, nedves alom problémák megelőzése

Az állatok egészsége és jólléte, illetve a termelési kapacitás maximalizálása érdekében kulcsfontosságú, hogy az istálló levegője friss, és fekhelyük is mindig tiszta és száraz legyen. A megbízható és hatékony alomszárító szerek alkalmazása javítja az alom minőségét és az állatok komfortérzetét, csökkenti a baktériumterhelést, és megakadályozza a betegségek terjedését.

Az általunk forgalmazott, szárító hatású alomfertőtlenítők (Agro Calcic PH+, andCOMFORT) optimális eszközt biztosítanak a nedves alom problémák megelőzésére, a patogén gyérítésre és a malacok (minden állat) tisztán tartására.

Az Agro Calcic PH + alompor


Az Agro Calcic PH+ malac szárításra is alkalmas alompor nagy nedvszívó képességének és magas PH értékének köszönhetően biztosítja az alom, a padozat és a levegő optimális higiéniáját. A Nébih tudományos értékelése alapján: „az Agro Calcic PH +, minden zárt tartású technológia esetén javasolt, az alom minőségének javítására, az ammóniaterhelés és az alom nedvességtartalmának csökkentésére”.

Kiválóan alkalmas újszülött malac szárításra is, növeli az alom szárazanyag-tartalmát, ezáltal gátolja a kórokozók gyors szaporodását az alomban (pH 9-11). Nagy nedvszívó képességének köszönhetően felszárítja a pihenőboksz padozatát, és stabil mikroklímát biztosít, ami elősegíti az egészséges csülökfejlődést. További előnye, hogy a világosszürke, nagyon finomra őrölt mészkő nem tömíti el a trágyacsatorna rácsát.

AndCOMFORT alomfertőtlenítő


A magas nedvszívó képességű hatóanyaggal rendelkező, ásványi alapú (klinoptilolit) AndCOMFORT alomfertőtlenítő, alomjavító, malacfürdetésre is ideális alomszárító gyéríti az alom patogén környezetét (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), így ideális megoldást jelent az alom megfelelő minőségének fenntartására, a szilárd padozat és a pihenőterek tisztán tartására, malacfürdetésre, (újszülött) malac szárításra, illetve a közlekedő utakon a fertőzési lánc megszakítására.

A megfelelő, minőségi alomfertőtlenítéssel kevesebb alomanyagra, antibiotikumra és fertőtlenítőszerre van szükség, így az Agro Calcic PH + és az andCOMFORT alomporok alkalmazása hatékonyan szolgálja a környezettudatos, minimális gyógyszerfelhasználást igénylő, korszerű állattenyésztés megvalósítását és hosszú távú fenntartását is.

Vissza
Visszahívást kérek