Trágya és higiénia

Trágyakezelés


„ A természettel összhangban az intelligens agrárgazdálkodásért” illetve „Szenvedélyes elköteleződés a természet iránt Svájcból.” Ezekkel a jelmondatokkal dolgozik a Penergetic svájci cég, immáron 35 országban. Legerősebb jelenlétük Bulgáriában, Amerikában és Ázsiában van. A cég 1979-es alapításától, egészen 2001- ig tartott mire kifejlesztették és tökéletesítették a technológiát. Por és folyadék formában is gyártják termékeiket, különböző problémákat orvosolva.

Portfóliójuk egyik terméke a hígtrágya kezelő: Penergetic g – névre keresztelt világújdonság!

- a termékek előállításánál elektromágneses jeleket (Electro Magnetical Signals) használnak
- frekvencia átvitel alapján működnek termékeik
- a termékekben a különböző hatóanyagok frekvenciája van benne

Adagolás:
2 kg/100 m3 - hetente– trágyatárolóba beleöntve
5 g/tehén/hét – az állatra vetített dózisa
2 g/sertés/hét – az állatra vetített dózisa

Használata:
beönteni a szükséges mennyiséget a trágyatárolóba
beleszórni a trágya lagúnába
felszórni vele a padozatot ott ahol az állatok trágyáznak

Működése:
feloldja a besűrűsödött trágyát, vízszerű állagot képezve
feloldja felhalmozódott trágya tetején lévő megkérgesedett réteget
csökkenti a metánképződést
a trágyában keletkezett ammóniából ammóniumot hoz létre, mely kevésbé büdös és jótékony hatással van a növényekre a termőföldeken
a kezeletlen trágya „megégeti” a növényeket, míg a Penergetic G-vel kezelt trágya nem tesz kárt bennük
csökkenti a légtér ammónia terheltségét
mindezeket úgy éri el, hogy a trágyában lévő mikrobákat „ösztönzi” a trágya lebontására
aerob, vagyis oxigén dús fermentációt tesz lehetővé

Általános információk:
a különböző állatfajok trágyájához más-más termékeket ajánlanak
ha már az istállókban, vagyis a trágya keletkezési helyén megkezdik a termék használatát, tisztább légteret tudnak elérni és könnyebbé válik a trágyakezelés, vagyis nem dugulnak el a lagúnák és mindezek alacsonyabb légypopulációt eredményeznek
egy 50.000 kocás sertéstelepen végzett kísérlet során, a trágyatárolóban a trágya felszínén képződött kb. 50 cm vastagságú trágyakérget 5 hónap alatt teljesen feloldotta, vízszerű állagúvá tette

Ár: Kérjük érdeklődjön a megadott elérhetőségeken!

Kiszerelés:
vödör: 3 kg és 12 kg
zsák: 10 kg
folyadék: 2,5 liter és 10 liter


Higiénia


Tavaly a madárinfluenza, idén a sertés pestis okoz fejfájást az állattartóknak és az őket kiszolgáló vállalkozásoknak. Az egyedüli védekezést a megelőzés jelenti, így felértékelődnek azon gyártók termékei, amik a Nébih listáján is szerepelnek, mint ajánlott fertőtlenítő szerek.

A cégünk által forgalmazott holland Intra Multi Des GA fertőtlenítőszer és az Intra termékcsalád lúgos (Intra Power Foam) és savas (Intra Acid Foam Cleaner) tisztítószerei, az „ár-érték” összehasonlításban az élen van évek óta, köszönhetően a folyamatos termékfejlesztéseknek. Ráadásul az ivóvíz higiéniájáról sem megfeledkezve a higiéniás család tagja az Intra Hydrocare névre keresztelt itatórendszer tisztító és fertőtlenítő folyadék is.

Termékeink részletesenMost amikor olyan kaliberű nagy ragályozó képességű, vírus okozta fertőző betegség van terjedőben, mint az afrikai sertéspestis (ASP), akkor felértékelődik a jó minőségű tisztító és fertőtlenítő szerek szerepe a megelőzésben, mivel a betegség ellen csak megelőzéssel lehet védekezni, ezért fontos az alapvető állategészségügyi szabályok betartása, például a megfelelő takarítás, fertőtlenítés és eszközök használata.

Tény, hogy a betegség vírusellenes állatgyógyászati készítményekkel nem gyógyítható és az állatok védőoltására engedélyezett, hatékony oltóanyag (vakcina) sem áll rendelkezésre.

Az igaz, hogy az ASP vírus az embert nem betegíti meg, ezért közegészségügyi jelentősége nincs, de a felelőtlen emberi magatartásnak a betegség terjesztésében döntő szerepe lehet.

A Nébih weboldalán többek között a következő felhívást olvashatjuk:
„A hazai sertéságazat fennmaradása és középtávú fejlesztése szempontjából a betegség behurcolásának megelőzése nagyon fontos minden érdekelt számára. Az országba belépő teher- és személygépjárművek fertőtlenítése is az ASP vírus behurcolásának megelőzését szolgálják”.

Az általunk forgalmazott holland, a Nébih által bevizsgált higiéniás termékek hatásában megbízhat!

További információk ügyében kérjük keresse kollégáinkat a megadott elérhetőségeken!