Antibiotikum csökkentés takarmány kiegészítőkkel

Antibiotikum csökkentés takarmány kiegészítőkkel

A 20. század második felében soha nem látott mennyiségben kezdtek antibiotikumokat használni a haszonállatok körében: bevetették betegségmegelőzésre és hozamfokozóként is, sőt, egyes számítások szerint több antibiotikum volt forgalomban, mint a humán gyógyításban.

A haszonállat egészsége az ember egészsége is


A közelmúltig széles körben, ám szakszerűtlenül használt antibiotikumhoz nem csak alkalmazkodtak a káros mikrobák, de alkalmazkodóképességüket idővel örökíteni is képesek lettek, mára pedig egy-egy baktérium többféle antibiotikumnak is ellenállhat. A trend közegészségügyi hatása nyilvánvaló, hiszen a rezisztens baktériumok állatról emberre terjedve is komoly károkat idézhetnek elő. Ilyen módon, az állatról emberre terjedő bakteriális fertőzések szakemberek előrejelzései szerint 2050-re az emberiség körében a ráknál is több halálért lehetnek felelősek.

Hogyan változtathatunk ezen? A haszonállatok körében elsősorban antibiotikum csökkentéssel, megfelelő termék és megfelelő protokoll birtokában.

Új lehetőség az antibiotikum kiváltása terén


Az utóbbi években jelentős fejlesztések láttak napvilágot az antibiotikumok kiváltására, főleg az antimikrobiális peptidek területén. Az antimikrobiális peptideket termelő baktériumokat bakteriocinok gyűjtőnéven ismerjük, ezek felelnek egy természetes bakteriális immunfegyverért, és képesek elpusztítani a kórokozó mikroorganizmusokat, vagy késleltetni azok növekedését és szaporodását.

Hatékony megoldást jelenthet a takarmányba keverhető takarmánykiegészítők, például az ALMAT használata.

Colistin és Neomicin helyett használjon ALMAT-ot!


Miért ajánljuk?

• az ALMAT nem antibiotikum, nem vényköteles, és nincs rá várakozási idő;

• szignifikánsan csökkenti az elhullást, javítja a hizlalási mutatókat;

• jótékony hatással van az emésztőrendszer egészségére, az emésztési rendellenességek súlyosságának és számának csökkentésére is;

• két éven át megőrzi szavatosságát: takarmányba keverhető változata 20 kg-os zsákban kapható, a vízoldékony változata (ALMAT SOLUBLE 20) pedig 10*1 kg-os alumínium
zacskóban (egy doboz tartalma);

• egyszerű és sokoldalú, hiszen száraz takarmányhoz, tejhez és ivóvízhez is keverhető, követve az adagolási útmutatót.

Általános dózisok:

Baromfinál 1 kg vízoldékony ALMAT-ot 4000 liter ivóvízzel, súlyosabb esetekben 3500 liter ivóvízzel keverünk. Választási malacoknál 1 kg vízoldékony ALMAT-ot 3000 liter ivóvízzel, súlyosabb esetben 2000 liter ivóvízzel keverünk.

Az antibiotikum kiváltásával mindemellett egyszerre fokozhatjuk az immunitást és a hozamot is. A termék épp úgy használható a sertés- és baromfiállományoknál, mint a borjak diétájában.

Tekintse meg az egyes állatokra alkalmazott protokollt csatolt dokumentumainkban!

Almat.pdf

Almat ismertető.pdf

Almat kérődző protokoll.pdf

Almat sertés protokoll.pdf

Almat pulyka protokoll.pdf

Almat tojó protokoll.pdf

Almat nyúl protokoll.pdf


Amennyiben kérdése van, vagy rendelni szeretne, keressen bennünket elérhetőségeinken: Érdeklődöm!

Vissza
Visszahívást kérek