Antibiotikum mentes harc a kokcidiózis ellen

Antibiotikum mentes harc a kokcidiózis ellen

Antibiotikum mentes alternatívát keres a kokcidiózis megelőzésére? A normálisan működő, egészséges bélrendszer fenntartásához nem méregdrága gyógyszereket szeretne alkalmazni, hanem a kokcidiózis ellen, illetve az állatok bélrendszerének megerősítéséhez inkább természetes hatóanyagokat tartalmazó, biocid hatású takarmány tartósító szer, illetve bélkondicionáló után nyúlna? Ha igen, akkor érdemes tovább olvasnia.

Mi is az a kokcidiózis?


Egysejtű paraziták, a bélben élősködő kokcídiumok idézik elő a kokcidiózist, amik bár – más mikroorganizmusokhoz hasonlóan – kis mértékben jelen vannak a szervezetben, ha az állatok immunrendszere legyengül és a bélkórokozók száma megszaporodik, máris felborul a szervezet egyensúlya. Jó tudni, hogy az egyes kokcídiumfajok jellemzően meghatározott állatfajokat betegítenek meg, tehát a baromfik kórokozói nem veszélyesek például a nyulakra. A kokcidiózis ürülék útján terjed. A kokcídiumok jellegzetessége, hogy a bélfal sejtjeit támadják meg, amitől egyre súlyosabb hasmenése lesz az állatoknak. A híg bélsár zöldes-barnás árnyalatú lesz, majd idővel akár véressé is válhat.

Ideális esetben a bélrendszer pajzsként óvja az állatok egészségét


Ahogy az embernél, úgy az állatoknál is számos tényező befolyásolja az egészséges bélrendszer működését. A kiegyensúlyozott és minőségi tápanyagellátást, a különféle takarmány-adalékanyagok használatát és a bélmikrobióta összetételét is ide soroljuk. A bélrendszer, amolyan védőpajzs a szervezet számára, így egészségének megőrzése kulcsfontosságú a fenntartható és jövedelmező állattartás szempontjából is.

ALQUERMOLD NATURAL folyékony/por takarmány-tartósítószer


Az ALQUERMOLD NATURAL folyékony/por takarmány-tartósítószer patogén bélbaktériumok elölésére alkalmazható, de lássuk melyek a termék további előnyei és miért ajánlott rendszeresen alkalmaznia:

- mert számos állatfajnál hozzájárulhat a kokcidiózis kártételének megszüntetéséhez;

- mert hatékony alternatíva a gyógyszer és antibiotikum mentes termelésben;

- mert baktericid és fungicid hatású;

- mert alkalmazása gazdaságos, hiszen nagy kiszerelésben, kiváló ár-érték arányban kapható;

- mert elhalásos bélgyulladás, szalmonella, klosztridium ellen is bizonyítottan működik;

- mert biogazdaságokban is biztonsággal használható.

Ha további kérdése van a termék adagolásával, felhasználásával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal! Mivel az ALQUERMOLD NATURAL folyékony/por takarmány-tartósítószer csak a patogén baktériumok (E.Coli, szalmonella, Clostridium) okozta másodlagos betegségek kiküszöbölésére alkalmas (ilyen például az elhalásos bélgyulladás), ezért a kokcidiózis megelőzése csakis akkor lehet maximálisan hatékony, ha ezen termék mellett rendszeresen alkalmazza a készletünkön szintén fellelhető Alquernat Coneb természetes anti protozoa hatással rendelkező folyékony takarmánykiegészítőt is.

Amennyiben kérdése van, vagy rendelni szeretne, keressen bennünket elérhetőségeinken: Érdeklődöm!

Vissza
Visszahívást kérek