Baromfi védelem csibe zselével

Baromfi védelem csibe zselével

Mint minden állatnak, a víz a baromfik számára is elengedhetetlen fontosságú – különösen a fejlődés korai szakaszában. Az egészséges növekedés szempontjából éppen ezért nem csupán a takarmányozásra és a takarmány kiegészítők használatára kell odafigyelni, de a csirkék kiszáradásának megelőzésére is.

Mit kell tudni a baromfik vízigényéről?


A baromfik több forrásból fedezik vízigényüket, ideértve az ivóvizet, illetve a takarmányt is. Ez a vízigény a növekedés során csökken, ugyanakkor a fejlődés kezdeti szakaszában fokozott jelentőséggel bír. Ahhoz, hogy biztosítsuk a brojlerek egészséges növekedését, fontos, hogy megfelelő minőségű, hőmérsékletű és mennyiségű ivóvizet adjunk az állatoknak.

Az ivóvízellátás megtervezésére kiemelt módon figyelni kell a baromfitelepeken, hiszen a naposcsibék növekedésének első heteiben a kiszáradás veszélye fokozott mértékű. A legkritikusabbnak az első ivóvíz-, illetve takarmányfelvétel utáni 36-48 óra számít, amikor is a környezeti hőmérséklet, valamint a páratartalom változása miatt vízvesztés jelentkezik. Amennyiben a növekvő vízigényt nem vagyunk képesek kielégíteni, a vékonybél fejlődése visszamaradhat, károsodhatnak a bélbolyhok, így az állomány akár 2-3%-ának elhullásával is számolhatunk. A csibe zselé erre a problémára kínál megoldást.

Tegyen a naposcsibék elhullása ellen csibe géllel!


A csibe gél vagy más néven csibe zselé segít megelőzni a napos csibék szállításkor jelentkező kiszáradását, valamint képes gyors energiát biztosítani a csibék érkezésekor. A csibe zselé használata segítségével a kiszáradás jelentette magasabb mértékű elhullást akár néhány darabra is csökkenthetjük.

A napos állománynak még nincs kialakult immunrendszere, így védtelen a kórokozókkal, betegségekkel szemben. A csibezselé olyan vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz, melyek segítenek a napos állomány immunvédelmének gyorsabb létrehozásában.

A kiszáradás megelőzése mellett fontos érv a csibe zselé mellett, hogy a napi súlygyarapodás minden esetben jobbnak mutatkozik azoknál az állományoknál, amelyek napos korban csibe zselét fogyasztottak. A jobb napi súlygyarapodás magasabb elszállításkori végsúlyt jelent, így hozzájárulva a gazdaságos termeléshez.

Hogyan használjuk a csibe zselét?


• 500 gramm csibe zselét keverjük tíz liter tiszta ivóvízbe, de mielőtt a csibéknek adjuk, hagyjuk húsz percig állni.

• A készítmény többféle módon és állagban is felhasználható, így akár keltető tálcán, csibepapíron vagy napos szállító tálcán is alkalmazhatjuk.

• A csibe gélt felbontás után hat órán belül használjuk fel.

Szeretne hatékony módon tenni a baromfi védelemért? Válassza baromfi webáruházunk csibe zseléjét!

Amennyiben kérdése van, vagy rendelni szeretne, keressen bennünket elérhetőségeinken: Érdeklődöm!

Vissza
Visszahívást kérek