Cink-oxid kiváltás a nyúl-, és sertéstenyésztésben

Cink-oxid kiváltás a nyúl-, és sertéstenyésztésben

A nagy dózisú cink-oxid (ZnO) alkalmazása környezetkárosító hatású, mivel elősegíti az antibiotikum-rezisztencia kialakulását, és metabolizmus nélkül áthaladva a tápcsatornán, a trágyával kiürülve a termőföldekre kerül, ahol tönkreteszi a talaj mikrobiomot. Ezért az Európai Unió 2022-ben bevezetésre került végrehajtási rendeletében megtiltotta a cink-oxid felhasználását a választott malacok takarmányában terápiás dózisban.

Az alábbi, általunk forgalmazott termékek kiválóan alkalmasak a cink-oxid kiváltásra a nyúl-, és sertéstakarmányozásban:



Alquernat Nebsui hozamfokozó baromfi, sertés, nyúl, kacsa, liba számára: béloptimalizáló pronutreineken alapuló hozamfokozó, ami hatékonyan javítja az állatok fiziológiáját és a bélnyálkahártya egészségi állapotát, az aminosavak felszívódását, a tápanyagfelvétel intenzitását és az emésztést is.

Alquermold Natural a patogén bélbaktériumok ellen baromfi, sertés, nyúl, kacsa, liba számára: Zno helyett cimenolgyűrű és a citromsav egymást erősítő hatásán alapuló patogén baktériumokat elpusztító, az antibiotikum használatát jelentősen csökkentő takarmánykiegészítő és takarmány-tartósítószer, ami elöli a káros mikroorganizmusokat, így hatékonyan támogatja a gyomor-, és bélrendszeri fertőzések megelőzését és kezelését.

Entero Help Liquid folyékony vajsav sertés, baromfi részére: cink-oxid helyett, erős antibakteriális és gombaölő hatású, természetes összetevőinek köszönhetően támogatja a hasznos bélflóra fejlődését, csökkenti az emésztési zavarokat, így jobb tápanyag-felszívódást biztosít.

Zincolac cink-, és réztartalmú takarmánykiegészítő sertés, nyúl számára:< az ivóvízhez adagolva javítja a vízhigiéniát, csökkenti az állatok gyomrának PH-értékét, gátolja a káros baktériumok és gombák fejlődését a bélrendszerben, ezáltal jobb emésztést eredményez, megelőzi a választáskori hasmenés kialakulását.

Surface 20, 100 takarmányba keverhető por sertéseknek: ZnO helyett egyedüli cinkforrásként használva a takarmányban sertéseknél és nyulaknál is, minden korcsoport részére, biztosítja az emésztőrendszer egészséges működését a választás utáni időszakban. A hozamfokozó hatású Surface 20 és Surface 100 bekeverési aránya speciális fizikai feldolgozásuk révén igen alacsony, azonos hatásfok mellett. A takarmányba teendő maximum 150 ppm bevitelével a különleges kialakításának és gyártási eljárásának köszönhetően 2500 ppm ZnO-t tudunk bevinni.

Vissza
Visszahívást kérek