Hőstressz elleni itatható készítmények

Hőstressz elleni itatható készítmények

A klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási viszonyok, nem csak az emberi szervezetre vannak negatív hatással, de az állatállományban is gyakorta tapasztalhatóak a hőstressz káros következményei. Hogy ez mit is jelent pontosan, és mit tehet a hőstressz ellen? A következőkben néhány gondolat erejéig szeretnénk kitérni erre.

Milyen következményei vannak a hőstressznek?


A huzamosabb időn át tartó magas hőmérséklet és páratartalom okozza a hőstresszt. Mivel egyre melegebbek és szárazabbak a nyarak, egyre gyakoribbak a hőségriadók, ezért a hőstressz okozta takarmányfelvétel- és súlygyarapodás-csökkenést, a termeléscsökkenést és a kánikula miatt kialakulható egészségügyi kockázatokat semmiképp sem szabad félvállról vennünk.

Baromfik esetében, ha a testhőmérsékletük 41 ̊C fölé emelkedik, a tojótyúkoknál a takarmányfelvétel-csökkenhet, ami teljesítmény-visszaesést, tojásméret-csökkenést eredményezhet, de még a tojások minőségének romlásával is számolnunk kell. Ha a szárnyasok huzamosabb időn át vannak kitéve nagy melegnek, az nem csak a keringési rendszerüket terheli meg, de a szívműködésüket is, mert lecsökkenhet a vér oxigén-ellátottsága, ami akár a csirkék elhullását is eredményezheti.

Mivel a sertések sem tudnak hagyományos módon izzadni, ezért nehezebben szabadulnak meg a felesleges hőtől is. Ha kint nagy meleg van, az állatoknak csökken az étvágya, az elégtelen takarmányfelvétel hatására pedig jelentősen csökkenhet az állatok súlya. A hőstressz negatív hatással van a szaporodásukra, amitől csökken az alomszám, a szoptató kocák csökkenő étvágytalansága pedig a szoptatáshoz elengedhetetlen tejtermelést is befolyásolhatja.

Létezik hatékony megoldás hőstressz ellen is


A hőstressz megelőzésének számos módja van, például a megfelelő minőségi folyékony takarmány kiegészítők használata hatékony megoldás lehet. A hőstressz okozta termeléscsökkenés, étvágytalanság kiváló ellenszere a kifejezetten baromfik, kacsák/libák számára kifejlesztett Biostress-C, ami teljes védelmet nyújt a hőstressz ellen, kiküszöbölve a jelentős gazdasági károkat. A készítmény egyedülálló összetételű, ivóvízben adagolható ásványi anyagokat és nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, ami nem csak a folyadék-visszatartó képességet növeli, de stimulálja a vízfelvételt és a tápanyagok felszívódását is segíti. Az univerzális felhasználásra szánt Osmozan termékek pedig olyan folyékony takarmány kiegészítők, ami képesek szabályozni a víz és elektrolit egyensúlyát a szervezetben, így nyújtanak hatékony segítséget a hőstressz ellen. Mindemellett, mindkét termékkel az úti hulla és az úti apadó egyaránt eredményesen csökkenthető. Fontos még megjegyezni, hogy az itatórendszert, kiváló oldhatóságuk miatt egyik termék sem tömíti el.

Amennyiben kérdése van, vagy rendelni szeretne, keressen bennünket elérhetőségeinken: Érdeklődöm!

Vissza
Visszahívást kérek