Légúti fertőzések megelőzése ősszel

Légúti fertőzések megelőzése ősszel

Nyár végén, ősz kezdetén légúti problémákkal szembesülnek állataik körében a gazdák. Az állományi szintet érintő légúti fertőzés leggyakrabban már szeptember-október folyamán jelentkezik. A tüsszögés és köhögés ellen védekezni kell, hiszen amellett, hogy ezek veszélyeztetik az állatok általános egészségét és termékenységét, már apróbb megbetegedés is hatással lehet a közérzetükre. Elveheti az étvágyukat, megfoszthatja őket a minőségi pihenéstől, sőt, az oxigénszállítás gyengülése negatívan hat az anyagcseréjükre is. Mit tehetünk a légúti fertőzések megelőzése és kezelése érdekében?

Légúttisztító itatószer a megfázás ellen


Köhögés és tüsszögés ellen hatékony megoldást jelenthet az Intra Aerosol légúttisztító itatószer, amely segíti az állatok légzését, csökkenti a stresszt, támogatja az egészséget, megakadályozza a nyálka felhalmozódását a légzőszervekben, valamint illóolaj-keverékével gátolja a védőoltáskor jelentkező reakciókat. A légúttisztító itatószer menta, borsmenta és eukaliptusz hatóanyagának köszönhetően ugyancsak kiválóan alkalmas a nyári melegben előforduló hőstressz kezelésére.
Alkalmazása esetén javul az étvágy, stabilizálódik az immunrendszer, és ismét optimálissá válhat az állat általános vitalitása, amely ellenállóbbá teszi bakteriális fertőzésekkel szemben.

Levegő fertőtlenítő permetszer


Az Intra Aerosol légúttisztító itatószer használata nagyon egyszerű, ráadásul háromféleképpen is alkalmazhatjuk.

• Általános megelőzésre három-négy napon át, 24 óránként adjunk 200 ml keveréket 1000 liter ivóvízhez;

• speciális megelőzésre és oltás utáni reakciókra adjuk ugyanezt a hígítást a termékleírásban szereplő adagolás szerint;

• végül hőstressz esetén levegő fertőtlenítő permetszerként is alkalmazhatjuk, 10 liter vízbe keverve 200 ml Intra Aerosol-t.

Levegő fertőtlenítő permetszerként az istálló levegőjének tisztán tartásához is hozzájárul.

Az ősszel jelentkező légúti betegségek állatoknál ritkán kerülhetők el, ugyanakkor gondos odafigyeléssel enyhíthetők a tünetek, és hamarabb helyreállítható az állomány immunitása.

Óvja meg állatai egészségét, és előzze meg a légzőszervi megbetegedésekkel járó gazdasági kárt az Intra Aerosol légúttisztító itatószerrel!

Vissza
Visszahívást kérek