Mire jó az Intra pipi papír?

Mire jó az Intra pipi papír?

A naposcsibék egészséges emésztő-, immun-, és hőszabályozó rendszerének kialakulása elsősorban a sikeres telepítéstől függ, melynek alapfeltétele, hogy a napos állomány minél előbb takarmányhoz és ivóvízhez jusson.

Egy 2019-es tudományos vizsgálat kimutatta, hogy a bélbolyhok jelentősen hosszabbak azoknál a csoportoknál, amelyek rögtön a telepítés után takarmányhoz és vízhez jutottak, mint azoknál, amelyek csak 36 órával később. A hosszabb bélbolyhok megnövekedett emésztési és felszívódási funkciót eredményeznek, a jó immunitás pedig megvédi a csibéket a patogén kórokozóktól és a bélrendszeri betegségektől.

Mindemellett a tojás sárgája is kulcsszerepet tölt be a napos csibék immunrendszerének alakításában, mivel csak a maradék tojássárgája (sziktömlő), a benne lévő tápanyagok és az általa átörökített anyai antitestek révén tudják azt hatékonyan felépíteni. Ellenkező esetben a sziktömlőben lévő tápanyagokat energiaforrásként használja az állat, így nem épülnek be antitestek a szervezetébe.

Kísérleti bizonyítást nyert, hogy a már hosszú évek óta, közvetlenül a keltetés után alkalmazott –
- Intra pipi papír hatékonyan biztosítja a naposcsibék lehető leggyorsabb takarmányhoz és vízhez, ezáltal tápanyaghoz való jutását. A termék alkalmazásának módja: az itató vonalak alá és az alom tetejére fektetve prestarter takarmányt, illetve csibe zselét kell szórni a pipi papírra, ami az itató rendszerhez hívja a napos állatot. A csibe papír higiénikus környezetet biztosít a napos állománynak, mert szárítja a trágyájukat, ezáltal megelőzi az alomcsipegetést, és kedvező módon befolyásolja a korai takarmányfelvételt.

Továbbá jelentősen csökkenti az első heti elhullások számát, és mivel a pipi papír felülete az innovatív technológiának köszönhetően a szükséges mértékben érdes textúrával rendelkezik, ezért biztosítja a csirkelábak optimális stabilitását, tapadását és biztonságát. Így alkalmazásával elkerülhető a csibék szétterpesztett lábainak állapota, amit gyakran a brojlerpadlón való megcsúszás és az ebből következő ínsérülés okoz. A pipi papír használata esetén legalább 2-szer kisebb a csúszásveszély az újságpapírhoz, a kézműves papírhoz és a műanyaghoz képest.

A háromféle hatásfokkal elérhető (normál, közepes és erős), higiénikus fóliába csomagolt tekercsek nem csak hatékony, de környezettudatos eszközként is szolgálnak a baromfi védelem és állatjóléti támogatás terén, mivel biológiailag lebomló és 100%-ban újrahasznosított papírból készülnek.

Amennyiben kérdése van, vagy rendelni szeretne, keressen bennünket elérhetőségeinken: Érdeklődöm!

Vissza
Visszahívást kérek