Mit tehetünk a madárinfluenza vagy a sertéspestis ellen?

Mit tehetünk a madárinfluenza vagy a sertéspestis ellen?

Ha akár csak szóba kerül a madárinfluenza vagy a sertéspestis eshetősége, máris görcsbe rándul az állattartók gyomra. Nem véletlenül, hiszen ezek a vírusok gyakorlatilag megállíthatatlanok, így ahol felütik a fejüket, ott komolyan megtizedelik vagy akár teljes mértékben kiirtják, megsemmisítik az állatállományt. Ezeknek az akár emberre is veszélyes vírusoknak a megjelenése, magas állatelhullási aránnyal jár. Ha a madárinfluenza vagy a sertéspestis vírusa megfertőzi az állományt, akkor már nem nagyon tehetünk semmit. Éppen ezért a prevencióra, a megelőzésre és a védekezésre kell fokozott hangsúlyt fektetnünk. De mégis hogyan, és milyen tisztító - fertőtlenítőszereket használjunk a baromfik, a sertések körül?

Nagyfokú figyelem a megelőzésre, a rendszeres fertőtlenítésre


Első körben a vírusok megjelenését, illetve rövidebb távú terjedését az állatok teljesen zárt és elszeparált tartásával lehet elérni. Ebbe tartozik az is, hogy magát a takarmányt, a szalmát is csakis megfelelően elzárt, higiénikus körülmények között tárolhatjuk, de a telepünkön használt eszközöket, gépeket sem célszerű más állattartóknak kölcsönadni, mert így könnyebben bejuthatnak a vírusok is. Ha mégis így teszünk, csakis egy alapos fertőtlenítés után használjuk újra az állattartáshoz szükséges eszközöket. És ha már a fertőtlenítésnél tartunk, az ólakba csakis a védőruházat megfelelő fertőtlenítésével lépjünk. Fertőtlenítsük a kezünket és nagyon alaposan a cipőnk, a csizmánk talpát is, illetve használjunk rendszeresen alomfertőtlenítőket. Az alomfertőtlenítők segítenek a padozat nedvességtartalmának csökkentésében, az istálló higiéniájának növelésében, az állat komfortérzésének javításában. Az állatok közötti betegségek terjedésének egyik leggyakoribb kiváltó oka az emberi tényezőnél keresendő. Az előírt higiéniai szabályok elmulasztásának komoly kockázata van.

Az Intra Multi-Des GA formaldehid mentes készítmények olyan sokoldalúan felhasználható fertőtlenítőszerek, amelyek hatékonyan felveszik a harcot a különféle gombákkal, vírusokkal, baktériumokkal szemben. Használhatóak csizmamosóként, az ólak tisztán tartásához, az istállók fertőtlenítéséhez, illetve az állatokat szállító járművek kerekének, platójának tisztításához és fertőtlenítéséhez is. Itatórendszer fertőtlenítőként, pedig az Intra Hydrocare termékünket ajánljuk, ami nem csak szervizperiódusban, hanem bennálló állománynál is használható, ráadásul elsőként a hidrogén-peroxid termékek közül, megkapta a legújabb ECHA BPR Európai Úniós regisztrációt! Az Intra Hydrocare alacsony dózisban megakadályozza, hogy az állomány a vízen keresztül bármilyen fertőzést elkapjon, illetve a cső rendszert is tisztán tartja, mert nem engedi, hogy biofilm réteg alakuljon ki bennünk. Termékeink pH-semlegesek, ezért a berendezésekben nem tesznek kárt, környezetbarát mivoltuknak köszönhetően pedig sem az embert, sem az állatot, sem a természetet nem veszélyeztetik, ugyanis biológiailag lebomló termékekről beszélünk.

Kérdése van a webshopunkról rendelhető fertőtlenítőszerekkel kapcsolatban? Keressen minket bizalommal bővebb tájékoztatásért!Érdeklődöm!

Vissza
Visszahívást kérek